Apkepti smidrai su šitakiais ir apvirtu kiaušiniu
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1/3 stiklinės smulkinto šalavijo
- 1 šaukštas šviežių smulkintų čiobrelių
- 2 stiklinės pjaustytų shiitake grybų (valgomųjų dantenių)
- ~150g šviežių smidrų
- 3 smulkiai supjaustyti česnakai
- 1/2 stiklinės nesūdyto vištienos sultinio
- 2 šaukšteliai nesūdyto sviesto
- 2 šaukšteliai šviežių citrinos sulčių
- 1/2 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų
- 1 šaukštelis acto
- 2 dideli kiaušiniai
Įkaitinti aliejų didelėje keptuvėje (viryklę nustatyti ant vidutinės kaitros). Sudėti šalaviją, čiobrelius ir grybus. Kepti maždaug 4 min iki kol grybai švelniai paruduos. Pridėjus smidrų ir česnako pakepti dar 2 min. Tuomet įpilti sultinį ir kepti 2-3 min arba kol skysčio liks maždaug 2 šaukštai. Nuimti keptuvę nuo kaitros, įmaišyti sviesto, citrinos sulčių, druskos ir žiupsnelį pipirų.
Užpildykite du trečdalius keptuvės vandeniu. Pridėkite acto, užvirkite ant silpnos ugnies. Įmuškite kiaušinius į puodelius ar padažo indelius – iš jų atsargiai išpilkite kiekvieną į keptuvę su vandeniu ir actu. Pavirkite 3 min iki norimo kietumo, geriausia, kad trynys būtų skystas. Atsargiai išimkite kiaušinius kiaurasamčiu.
Padalinkite grybų ir smidrų mišinį į dvi lėkštes, ant kiekvienos uždėkite po kiaušinį ir pabarstykite pipirais.
Skanaus!