Smidrai su šonine - orkaitėje arba ant žarijų
2019 m. balandžio 5 d. 16:20,
Komentarų nėra
Reiks:
- norimo kiekio šviežių smidrų,
- atitinkamai tiek plonų šaltai rūkytos šoninės juostelių,
- druskos ir šiek tiek šviežių smulkintų čiobrelių.
Kadangi smidrų galai būna ganėtinai kieti - geriau juos nupjaustyti arba gerai apskusti. Apvyniokite kiekvieną smidro stiebą plona šoninės juostele, pagal skonį pabarstykite druskos ir šiek tiek šviežio čiobrelio.
Orkaitėje (ant grotelių) kepame 18-22min arba iki jūsų mėgiamo šoninės apskrudimo.
Ant žarijų geriausia naudoti groteles, padengtas plona folija. Kepame 18-20min arba vėlgi - iki norimos šoninės konsistencijos.
Kadangi mes naudojame šalto rūkymo šoninę - kartais nė nelaukiam tiek, tik pašildome keletą minučių. Užkandis tiesiog nuostabus ir pilnas variacijų priklausomai nuo vaizduotės! Nebijokite eksperimentuoti. Skanaus!